EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

СБ впечатлена от България и дисциплината

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

СБ впечатлена от България и дисциплината

mail09:15 | 24.06.2010прегледи 703 коментарикоментари 0


Президентът на Световната банка Робърт Б. Зелик изразява впечатлението на институцията от ангажираността на България спрямо фискалната дисциплина и разумното управление на външния дълг, се казва в негово писмо до премиера Борисов, съобщи правителственият пресцентър.
„Радваме се, че виждаме подкрепата на Вашето правителство за реформите, особено в ключови области като пенсионното дело, здравеопазването, образованието и държавната администрация. Ние също така ще продължим да работим с правителството Ви, за да установим най-добрите условия за оказването на подкрепа за Вашите усилия за реформи и в други области” посочва още г-н Зелик.
Значителният опит в изграждането на капацитет за управление на проекти и в подпомагане на процеса на изпълнението им, който притежава Банката, е на разположение на българското правителство, уверява още в писмото си президентът на институцията. „По-специално, ние сме съгласни с необходимостта от прилагане на тези умения по отношение на шосейните и железопътни мрежи, за които съществува спешна необходимост от модернизация и обновяване”, допълва г-н Зелик.
Световната банка подкрепя изцяло целта на правителството за максимално оползотворяване на средствата от ЕС, пише още в писмото. „Това е уникална възможност за България, особено като се вземе предвид фактът, че тези средства са на разположение на безвъзмездни начала”, смята г-н Зелик. Според него Банката е готова да подкрепи страната ни в усвояването на средствата от ЕС чрез предоставяне на консултантски услуги.


Тагове: СБ, България, фиск
 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg