EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Спад на промишлените поръчки

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Спад на промишлените поръчки

mail14:13 | 28.03.2016прегледи 750 коментарикоментари 0


Новите промишлени поръчки за стоки с дълготрайна употреба в САЩ се понижиха през февруари с 2,8% спрямо януари, когато те нараснаха с 4,2% (низходяща ревизия от скок с 4,7%) и при прогноза за понижение с 2,9%, показват данни на Търговския департамент на САЩ. Това представлява понижение на дълготрайните поръчки за трети от последните четири месеца.

Поръчките за дълготрайни промишлени стоки, без тези за транспортно оборудване, се понижиха с 1,0% (при очаквания за понижение с 0,2%) след повишение с 1,2% през януари (низходяща ревизия от скок с 1,7%), докато поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната, се свиха с 1,9% след растеж с 3,7% през предходния месец (низходяща ревизия от предишна оценка за ръст с 4,3%).

Поръчките за промишлени стоки с дълготрайна употреба, без тези за отбраната и въздухоплаването, се понижиха с 1,8% (при прогноза за доста по-скромно понижение с 0,5%) след техен скок с 3,1% през първия месец на годината (низходяща ревизия от скок с 3,4%). Именно тези данни се следят като ключов барометър за бизнес инвестициите в САЩ, тъй като те са мерило за разходите на фирмите за оборудване и софтуер. Тяхното по-силно от очакваното понижение през февруари е сигнал, че американските промишлени компании все още страдат от предизвикателствата пред тях, идващи от силния долар, спада на петролните цени и слабото икономическо представяне зад граница.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg