EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

САЩ:Спад на потребление, стабилност при имоти

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Спад на потребление, стабилност при имоти

mail16:15 | 17.03.2016прегледи 626 коментарикоментари 0


За втори пореден месец  потребителите в САЩ ограничиха своите разходи става ясно от данните на статистикита на страната. Продажбите на дребно през февруари се понижиха с 0,1% месечна база до 447,31 млрд. долара, при прогноза за спад с 0,2%, показват данни на Министерството на търговията. В същото време обаче данните за януари бяха ревизирани рязко надолу до понижение на продажбите на дребно с цели 0,4% спрямо предишна оценка за тяхно повишение с 0,2 процентни пункта.

Индексът на Американската асоциация на строителите на жилища (NAHB), измерващ активността в жилищно-строителния сектор на САЩ, остана през март на нивото от февруари, което е сигнал, че жилищният сектор на САЩ може би бележи стабилизация след малко по-слабото му представяне в началото на годината. Пазарът на еднофамилни жилища продължава да бележи бавен, но стабилен напредък, отбеляза председателят на NAHB Ед Брейди, но в същото време добави, че строителите на жилища продължават да съобщават за известни проблеми свързани най-вече с недостига на свободни парцели за стоеж и на работна сила.

Промишлените мениджъри в региона на Ню Йорк отчитат изненадващо рязко подобрение на бизнес условията в сектора през третия месец на настоящата година, показват резултати от последно проучване на Фед на Ню Йорк.

 

 

 

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg