EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ:Слаб ръст на БВП

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Слаб ръст на БВП

mail08:50 | 05.03.2013прегледи 736 коментарикоментари 0


БВП на САЩ е преразгледан към повишение, но е нараснал само с 0,1% на годишна основа през четвъртото тримесечие - най-слабото темпо от първите три месеца на 2011 година, предадоха световните агенции, позовавайки се на втората официална оценка за растежа на втората световна икономика. Този растеж далеч не е достатъчен, за да доведе до по-бърз спад на безработицата в страната, отбелязва Ройтерс. В предишната си оценка от края на януари министерството на търговията очакваше свиване с 0,1% от октомври до декември, докато анализаторите прогнозираха икономически растеж от 0,5%. През третото тримесечие американската икономика нарасна с 3,1%.
Министерството не променя официалните данни за растежа на САЩ за цялата 2012 година от 2,2%, отчитащи ускоряване в сравнение с 1,8% през 2011 година.Според правителството забавянето през четвъртото тримесечие е в резултат на свиването на складовите наличности и спада на държавните разходи и износа, чието отрицателно отражение отчасти е компенсирано от подема при частните инвестиции, извън жилищния сектор, както и засиленото потребление на домакинствата и спада на вноса.

През последните три месеца на миналата година потребителските разходи са се увеличили с 2,1% на годишна основа. По-малкото запълване на складовите резерви е отнело 1,55 процентни пункта от растежа на БВП за посочения период, а разходите за отбрана са се сринали с 22 процента, което е довело до 1,28 процентни пункта по-малък растеж от очакваното по-рано,уточнява Ройтерс. В същото време вносът е намалял с 4,5%. Растежът при жилищното строителство е преразгледан към леко повишение до 17,5% на годишна основа. За първото тримесечие на 2013 година се очаква подем въпрекипо-високите данъци и големите бюджетни съкращения, очаквани от днес.Устойчивият растеж в жилищния сектор и бизнес и потребителското потребление се очаква да засили нарастването на БВП от януари до март.

 


Тагове: САЩ, БВП
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg