EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Ръст на цени и потребление

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Ръст на цени и потребление

mail15:13 | 15.12.2015прегледи 1815 коментарикоментари 0


През декември потребителското доверие в САЩ се подобрява за трети пореден месец, показват предварителни резултати от проучване на агенция "Томсън-Ройтерс" и Университета на Мичиган, които обаче са малко по-слаби от средните прогнози на финансовите пазари. Едногодишните инфлационни очаквания  през декември се понижават до 2,6% от 2,7% в края на предходния месец, докато очакванията на потребителите за инфлацията в следващите пет до десет години остава без промяна на ниво от 2,6%. Производствените цени, показващи колко плащат компаниите в САЩ за суровини и материали, се повишиха изненадващо през ноември за пръв път от три месеца насам, но все още не дават индикации за назряващ съществен инфлационен натиск във водещата световна икономика.

Американското потребление се повиши си през ноември, което е сигнал за ускоряване на потреблението през последното тримесечие на годината и в подкрепа на растежа на водещата световна икономика. Продажбите на дребно през ноември нараснаха с 0,2% на месечна база при прогноза за повишение с 0,3%, показват данни на Министерството на търговията. В същото време продажбите през предходния месец останаха неревизирани, повишавайки се с едва 0,1 процентни пункта.

През ноември основните производствени цени (изключвайки цените на енергията и храните) се повишиха с 0,3% на месечна база след спад в аналогичен размер през октомври и при средна прогноза за слаб растеж с 0,1 процентни пункта. На годишна база основните производствени цени нараснаха с 0,5% след анемично повишение с 0,1% през предходния месец и под прогноза за повишение с 0,2 процентни пункта. Енергийните цени през ноември се понижиха с 0,6% на месечна база след 0,0% през октомври и на годишна база падат с цели 19,0%, докато производствените цени на храните се повишиха с 0,3% спрямо октомври, свивайки се на годишна база с 3,9 процентни пункта. Цените в сектора на услугите се повишиха на месечна база с 0,5% (най-солиден ръст от октомври 2014-а) и с 1,0% на годишна база


Тагове: САЩ, доверие, цени
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg