EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Продажбите на коли с лек спад

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Продажбите на коли с лек спад

mail16:30 | 08.01.2014прегледи 852 коментарикоментари 0


Най-големите амтомобилопроизводители на американския пазар не оправдаха очакванията за продажбите през декември, но 2013 година несъмнено ще бъде най-добрата година за сектора от рецесията преди шест години, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.
Chrysler отчете повишение на продажбите от 6% за декември, докато General Motors, Toyota, Ford и Volkswagen отчетоха разочароващи цифри.
Повечето големи автомобилопроизводители обаче обявиха увеличение от най-малко 7% за 2013 година, а анализаторите очакват продажбите за цялата година да бъдат около8% повече, достигайки 15,6 милиона. Това би било най-големият брой продадени коли от 2007 година, когато продажбите достигнаха 16,1%, отбелязва Асошиейтед прес. Анализаторите изтъкват, че отстъпките в цените са нараснали през декември, а има и признаци, че автомобилопроизводителите са започнали да намаляват цените, за да се справят с конкуренцията и да ухажват клиентите. Това може да означава по-добри сделки през тази година, особено при пикапите и средноголемите коли.
Продажбите на GM за декември са спаднали с над 6%, на Тоyоtа - с 1,7% спрямо година по-рано, а на Ford са нараснали само с 1,8%. VW отчете спадна продажбите от 23%.
За цялата година Ford изпреварва всички с растеж на продажбите от 11% до почти 2,5 милиона автомобила. Продажбите на Chrysler са се увеличили със 7% до 2,8 милиона. Продажбите на Тоyotа са се повишили със 7% до над 2,2 милиона коли и камиони. VW обаче е затруднен, като продажбите му са спаднали със 7% до близо 408 000.

Анализаторите очакват, че автомобилопроизводителите ще трябва да поработят по-здраво тази година, за да запазят набраната инерция в продажбите, добавя БТА. Автомобилните продажби се увеличават с над един милион на година от 2009 година, когато бяха продадени едва 10,4 милиона коли и камиони. Някои анализатори прогнозират забавяне на растежа на продажбите с около 400 000 автомобила тази година до около 16 милиона.Това би трябвало да бъде добра новина за купувачите - автомобилостроителите вероятно ще предложат добри сделки, за да защитят или увеличат пазарния си дял.
 


Тагове: САЩ, коли, продажба
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg