EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ:Потребителите харчат все повече

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Потребителите харчат все повече

mail15:35 | 18.04.2018прегледи 1998 коментарикоментари 0


Според данни на Министерството на търговията, продажбите на дребно през март нараснаха с 0,6% спрямо февруари, когато се понижиха с 0,1%, докато осреднената прогноза на финансовите пазари беше за тяхно по-скромно повишение с 0,4 на сто. Това представлява първо подобрение след три поредни месеца на свиване на продажбите на дребно.

Спрямо година по-рано продажбите на дребно се увеличиха през март с 4,5% и с цели 4,1% през първите три месеца на 2018-а спрямо същото тримесечие на миналата година. Това е знак, че потребителските разходи могат отново да се окажат важен двигател за растежа на БВП на САЩ в началото на настоящата година. Трябва да се има предвид, че през последното тримесечие на 2017-а година потребителските разходи се увеличиха с 4,0%, допринасяйки за икономическата експанзия от 2,9% през трите месеца до края на декември.

Основна причина за по-силните данни е добрият ръст на продажбите на автомобили и на части за тях с 2,0%. В същото време продажбите на дребно, без тези за автомобили, нараснаха през март с 0,2% на месечна база след повишение с 0,2% и през февруари.

Продажбите на дребно, без тези за автомобили, бензин и строителни материали, се повишиха през март с цели 0,4% спрямо преходния месец, когато те нараснаха скромно с 0,1%, докато очакванията бяха за тяхно повишение с 0,3 на сто. Важно е да се отбележи, че именно този показател, известен като "контролирана група" на продажбите на дребно, се използва при калкулиране на данните за БВП на САЩ.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg