EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ:Без мита за стомана и алуминий от ЕС

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:Без мита за стомана и алуминий от ЕС

mail07:45 | 24.03.2018прегледи 5420 коментарикоментари 0


В официално изявление Белият дом обяви, че изключва страните - членки на Европейския съюз и още няколко държави като Аржентина, Австралия, Бразилия, Канада, Мексико и Южна Корея от влизащите днес (23-ти март) в сила нови мита за вноса на стомана и алуминий в САЩ.

В съобщението на Белия дом, цитирано от агенция „Блумбърг", се уточнява, че митническите тарифи за цитираните по-горе държави няма да влязат в сила до 1 май 2018 година, докато не бъдат проведени разговори за задоволителни дългосрочни алтернативни средства за справяне със заплахата от увреждане на националната сигурност на САЩ.

Белият дом отбеляза, че това суспендиране на митническите тарифи се основават на фактори, включващи текущи обсъждания на мерки за намаляване на глобалния свръх капацитет при производството на стомана и алуминий и първопричините на този проблем.

До 1 май 2018-а година президентът Доналд Тръмп ще реши дали да продължи да освобождава тези държави от тарифите въз основа на провежданите разговори. От Белият дом допълват, че Европейският съюз ще преговаря от името на държавите - членки на единния блок.

В съобщението на Белия дом се казва още, че Администрацията във Вашингтон ще следи отблизо вноса на стомана и на алуминий от освободените от митата държави, а търговският представител на САЩ, след консултации с Търговския секретар и директора на Националния икономически съвет, може да посъветва президента Доналд Тръмп да наложи съответни квоти според конкретния случай.

Очаква се въпросът с американските мита върху стоманата и алуминия да се разисква от европейските лидери в Брюксел днес.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg