EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ:47% ръст на федералните разходи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ:47% ръст на федералните разходи

mail08:35 | 22.10.2020прегледи 656 коментарикоментари 0


Правителството на САЩ постигна рекорден бюджетен дефицит от 3,1 трилиона долара през фискалната година, приключила в края на септември. Огромният дефицит отразява усилията на правителството да подкрепи икономиката, засегната тежко от коронавирусната пандемия. Четирите законодателни акта, приети от Конгреса на САЩ през тази година за борба с предизвиканата от Covid-19 рецесия, бяха най-големият фискален отговор на икономическа криза от Голямата депресия през 30-те години на миналия век.

За сравнение, дефицитът през фискалната 2019 г. възлизаше на "едва"  984 милиарда долара.

Общите федерални разходи през последната фискална година скочиха с цели 47,3% до 6,55 трилиона долара, докато приходите намляха с 1,2% до 3,42 трилиона долара.

Експертите посочват, че американското правителство ще трябва да се върне към пътя на устойчив дефицит, но трябва да се отложи повишаването на данъците и съкращаването на разходите, необходими за постигането на тази цел,  докато отшуми коронавирусната пандемия.

Бюджетната служба към Конгреса (CBO) заяви, че фискалният дефицит ще остане повишен през следващото десетилетие. Най-ниският прогнозен дефицит през следващото десетилетие е от 1,080 трилиона долара за фискалната 2027 г., прогнозира CBO.

Междувременно председателят на Федералния резерв Джером Пауъл и топ икономисти призоваха двете партии в Конгреса да оставят настрана различията си и да приемат повече фискални облекчения във връзка с коронавирусната криза, но в последно време преговорите по нов пакет от помощи загубиха скорост.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg