EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ увеличава петролните сондажи

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ увеличава петролните сондажи

mail16:40 | 13.05.2011прегледи 823 коментарикоментари 0


Камарата на представителите на САЩ прие вчера проектозакон за увеличаване на петролните сондажи в Съединените щати като начин за противодействие срещу на скока на цените на бензина, предаде Франс прес. Това стана въпреки съпротивата на правителството на президента Барак Обама против нови офшорни сондажи.
Текстът, озаглавен "Анулиране на мораториума на президента Обама върху сондажите в морски води", беше одобрен с 243 гласа спрямо 179 против в долната камара на американския Конгрес, доминирана от републиканците. По силата му могат да бъдат отворени за експлоатация поне 50 % от неексплоатираните зони край американския бряг западно и източно от континента, където е възможно да има резерви от течни изкопаеми горива.
Барак Обама и демократите обаче са против подобен род мерки, тъй като според тях те няма да доведат до спад на цените на бензина, а ще подкопаят усилията за подобряване на сигурността в петролната промишленост. Членовете на Камарата на САЩ гласуваха проектозакона една година след началото на гигантското петролно замърсяване заради експлозия на петролна платформа в Мексиканския залив. След катастрофата американското правителство наложи мораториум върху петролните сондажи в дълбоки води. Мярката че отменена на 12 октомври.
Проектозаконът обаче има малки шансове да мине през Сената, където мнозинство имат демократите. При цена на бензина от над 4 долара за галон (3,78 литра) или повече от долар за литър, цените на горивата по бензиностанциите се превърнаха основна грижа за конгресмените, отбелязва АФП.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg