EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ спряха вноските за СЗО

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ спряха вноските за СЗО

mail07:25 | 15.04.2020прегледи 10737 коментарикоментари 0


Американският президент Доналд Тръмп обяви вчера, че спира вноските на САЩ в Световната здравна организация /СЗО/, която обвини, че "прикривала" данни за коронавируса и се проваля в отговора си на пандемията, съобщиха световните агенции.
"Днес наредих да се прекъсне финансирането на Световната здравна организация, докато се проведе проучване, което да оцени ролята на СЗО в лошото управление и прикриване на данни за разпространението на коронавируса", заяви Тръмп в Белия дом, цитиран от Франс прес.
"Светът получи много фалшиви информации /от СЗО/ относно заразяването и смъртността" от Ковид-19, добави той.

Броят на починалите от Ковид-19 в САЩ надхвърли 25 хиляди, според университета "Джонс Хопкинс", който прави изчисления на базата на данни на федералните и местните власти, съобщи ДПА.
В САЩ са потвърдени над 598 600 случая на коронавирус, макар че реалното число е много по-голямо, отчасти поради недостиг на тестове, отбелязва агенцията.
Ройтерс съобщи, базирайки се на собствени изчисления, че броят на починалите в САЩ днес е достигнал 25 400, а този на заразените - над 600 хиляди, три пъти повече от всяка друга страна.
В понеделник САЩ съобщиха за близо 1500 нови смъртни случая, свързани с коронавируса, а днес - за нови 1800. Тази статистика е непълна, защото някои щати все още не са предоставили данните си, отбелязва Ройтерс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обсъди днес чрез видеоконферентна връзка с лидерите на останалите страни от Г-7 координирането на мерките за борба с пандемията от коронавирус, съобщи Ройтерс, като се позовава на Белия дом.
Тръмп, който председателства групата на седемте най-големи икономики в света тази година, трябваше да отмени заради пандемията годишната й среща на върха, която планираше да организира през юни в президентската резиденция в Кемп Дейвид.
Групата на Седемте включва САЩ, Франция, Великобритания, Италия, Канада, Германия и Япония. Всички те са тежко засегнати от коронавируса.
Говорителят на Белия дом Джъд Диър заяви, че работейки заедно, страните от Г-7 комплексно подхождат към решаването на кризата "в различни области, включително здравеопазването, финансите, хуманитарната помощ, науката и технологиите".


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg