EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

САЩ се отказват да продават домейни

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ се отказват да продават домейни

mail16:30 | 20.03.2014прегледи 940 коментарикоментари 0


Правителството на САЩ обяви, че е готово да се откаже от водещата си роля в присъждането на имена на сайтове и домейни в интернет в полза на глобално управление, предадоха световните агенции.
Решението за отказ от контрола на САЩ над адресната система в интернет е начало на отдавна планиран преход в дейността на Интернет корпорацията за присъждане на имена и адреси (ICANN - Айкен). Това е агенция с идеална цел, създадена през 1998 г. от министерството на търговията на САЩ за управляване на системата, която раздава интернет адреси и ръководи трафика в интернет. Президентът на ICANN Фади Шехаде приветства "началото на преходния процес, в който в пълна степен ще участва
международната общност". Макар и други страни да са имали глас в начина на управление на интернет, САЩ имат право на вето над дейността на ICANN. Министерството на търговията се надява да сложи край на надзора си над ICANN до изтичането на сегашния му договор през септември 2015 г.
Предложения за новия модел за стопанисване на ICANN ще се приемат от следващата седмица на конференция в Сингапур. Редица страни биха желали ICANN да мине под ръководството на ООН, но САЩ се противопоставят на такъв вариант.

 


Тагове: домейни, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1159