EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ се опитват за разрушат империята на Google

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ се опитват за разрушат империята на Google

mail17:30 | 14.09.2023прегледи 861 коментарикоментари 0


Доминиращата позиция на "Гугъл" (Goggle) в търсенето на информация в световната мрежа е заплашена, тъй като федералните регулаторни органи започнаха опитите си да разрушат нейната интернет империя посредством най-големия антимонополен процес в САЩ от четвърт век, предаде Асошиейтед прес.

През идните 10 седмици федерални адвокати и главни прокурори ще се опитат да докажат, че "Гугъл" манипулира пазара в своя полза, заключвайки търсачката си като избор по подразбиране за редица места и устройства. 

Американският окръжен съдия Амит Мехта вероятно няма да излезе с решение до началото на идната година. Ако той постанови, че "Гугъл" е нарушил закона, друг процес ще реши какви стъпки трябва да бъдат предприети спрямо базираната в Маунтин Вю, Калифорния компания. 

Междувременно Нидерландската асоциация на потребителите "Консументенбонд"  (Consumentenbond) и Фондацията за защита на личните данни са завели днес съдебно производство срещу "Гугъл"  за предполагаеми мащабни нарушения на поверителността на данните, предаде Ройтерс. 

Двете организации настояват "Гугъл", който е част от "Алфабет" (Alphabet), да спре "постоянното наблюдение и споделяне на лични данни чрез онлайн рекламни търгове" и да плати 750 евро обезщетение "за всеки потребител, използвал "Гугъл".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg