EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: Разбита хакерска група - играч на NYSE

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Разбита хакерска група - играч на NYSE

mail17:01 | 13.08.2015прегледи 1466 коментарикоментари 0


Властите в САЩ разбиха 9-членна хакерска група, която е крала инсайдерска информация от компании, чиито акции се търгуват на фондовата борса в Ню Йорк.

Арестите са извършени в щатите Джорджия и Пенсилвания. Петима от групата са руснаци и украинци, твърди агенция Блумбърг. Киберпрестъпниците прониквали в сървърите на такива компании като Marketwired, Business Wire, PRNewswire Association LLC, която е дъщерна компания на един от най-богатите хора в света Уорън Бъфет. Оттам те изземвали корпоративни съобщения. Впоследствие предавали получената информация на свои съучастници в САЩ.

Впоследствие злосторниците използвали инсайдерска информация за покупка и продажба на акции на Нюйоркската борса на 10 големи компании. По този начин хакерите спечелили над 30 млн. долара. Сред компаниите, чиито акции фигурирали в сделките, са били Panera Bread Co, Boeing Co, Hewlett-Packard Co, Caterpillar Inc. и Oracle Corp.

Очаква се киберпрестъпниците да бъдат обвинени в мошеничество с ценни книжа и хакерство. Разследването срещу тях траело две години. /ТАСС, снимка: Архив
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

България 19-та в износа на мебели

11:20 | 12-15-23 | 1973