EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: Продажби на дребно с 0.2% ↓

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Продажби на дребно с 0.2% ↓

mail17:10 | 14.06.2011прегледи 610 коментарикоментари 0


Продажбите на дребно в САЩ са спаднали с 0.2% през май, до сезонно претеглените 387.1 млрд. долара, показват последните данни на министерството на търговията, съобщи darikfinance.bg.
Това е първият спад след десет месеца на ръст и поредното потвърждение за забавянето на американската икономика. През април продажбите на дребно са нараснали с 0.3% - тоест стойността и за предходния месец е коригирана в посока надолу.
Спадът е безспорен, но той се оказва по-малък от първоначалните очаквания на пазара, като експертите на MarketWatch очакваха 0.7% понижение. Ако се изключат продажбите на моторни превозни средства, които през май са се съкратили с 2.9%, общото ниво на продажбите се е покачило с 0.3%.
„Същинските продажби“ - тоест без МПС, бензин и строителни материали, през май са нараснали с 0.2%.
Фючърсите на акциите в САЩ се покачват след данните за по-малкия от очакваното спад на продажбите на дребно.
В отделен доклад на министерството на труда, цените на производителите през май са нараснали с 0.2%. това е най-слабият им прираст за последните 10 месеца. Забавянето на производствената инфлация се дължи на укротяването на високите им нива на цените на храните и на горивата.
По компоненти, разходите за храни са спаднали с 1.4%, главно заради сезонния спад на цените на зеленчуците. За сметка на това цените на енергията са нараснали с 1.5% през май – но това е най-бавният им прираст от септември ансам. Ценовият индекс на полуфабрикатите показва 0.9% ръст, а на суровините 4% спад.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg