EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ: Правителството с финансиране до 8 февруари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Правителството с финансиране до 8 февруари

mail10:34 | 24.01.2018прегледи 10014 коментарикоментари 0


Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закона за финансиране до 8 февруари на правителството, предаде Асошиейтед прес, цитирайки Белия дом. Така се слага край на продължилото 69 часа спиране на работата на федералните служби. 

Преди това документът бе одобрен от Конгреса. 

Въпреки постигнатия компромис по някои въпроси нерешен остава основният проблем, заради който демократите бяха против бюджета. Те настояват да бъдат спрени опитите за депортиране на стотици хиляди нелегални имигранти, пристигнали в САЩ като деца. Миналата година Тръмп спря програма, узаконяваща пребиваването им в САЩ, но даде на Конгреса срок до 5 март да приеме закон за удължаването й. Тази програма сега пази от депортиране около 700 000 души. 

Остана нерешен и въпросът за отпускането на нови средства за укрепване на сигурността на границите, включително за изграждане на обещаната от Тръмп стена по мексиканската граница.

Водачът на републиканците в Сената Мич Макконъл обеща на демократите да бъдат подновени дебатите по тези спорни въпроси. Ако през следващите три седмици не се стигне до сделка, републиканците са обещали да позволят в Сената да се дискутира предложение за имиграцията, дори то да не е изработено от двупартийна комисия и да няма подкрепата на Републиканската партия и Белия дом. Предишната позицията Макконъл беше, че ще позволи гласуване на сделка, само ако е одобрена от Тръмп. 


Тагове: САЩ, бюджет
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg