EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ помага на Китай за слънчева централа

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ помага на Китай за слънчева централа

mail16:40 | 05.01.2011прегледи 682 коментарикоментари 0


Американската компания First Solar съобщи днес, че желае да започне да строи в Китай тази година една от най-големите слънчеви електроцентрали, след като влезе в партньорство с голяма китайска държавна фирма, предаде Асошиейтед прес.
First Solar обяви през 2009 година плановете си за електроцентрала в северния китайски автономен район Вътрешна Монголия. Компанията се надяваше да започне строителство в средата на 2010 година, но предварителното проучване на изпълнимостта на проекта не бе одобрено до септември, а регулаторните власти се забавиха с одобрението на по-високи плащания за слънчева енергия.
Китайската компания Guangdong Nuclear Solar Energy Development Co е мажоритарният партньор в първата фаза от проекта в град Ордос, уточни First Solar. Дяловете собственост, финансирането и други подробности все още се договарят.
Планирано е слънчевата централа, която ще покрива 64 квадратни километра, да бъде с капацитет 2 гигавата, което се равнява на две електроцентрали на въглища. Тя ще бъде построена на етапи до 2020 година. Първият етап е за 30 мегавата.


 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg