EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: По-малко нови работни места

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: По-малко нови работни места

mail15:40 | 12.01.2022прегледи 590 коментарикоментари 0


Американската икономика е разкрила само 199 000 работни места миналия месец, което е далеч от очакваните от анализаторите 440 000, предадоха световните агенции, като се позоваха на данни на американското министерство на труда.

Безработицата обаче е продължила да намалява, и то с повече от предвиденото, като е спаднала до 3,9 процента и по този начин се е доближила до предпандемичното ниво от 3,5 процента.

Данните на министерството на труда разкриват картина на една икономика, която закрива 2021 г. на добра скорост, въпреки че здравната ситуация не се е подобрила съществено, посочва Ройтерс.

По-лошите от очакваното данни за декември отразяват както недостига на работна ръка, така и т. нар. сезонни напасвания, използвани от правителството, за да коригира сезонните флуктуации на данните.

Очакванията се, че през януари в данните ще се отрази ефекта на варианта Омикрон. Под неговия натиск през последните седмици авиокомпаниите отмениха хиляди полети, много училища преминаха на дистанционно обучение, а хиляди родители трябваше да си останат по домовете, за да се грижат за децата си.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg