EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ по - привлекателна за инвестиции от Китай и Бразилия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ по - привлекателна за инвестиции от Китай и Бразилия

mail12:15 | 09.06.2010прегледи 833 коментарикоментари 0


САЩ изместиха Китай и Бразилия като най-привлекателен пазар за инвестиции, сочат резултатите от допитване, което агенция Bloomberg провежда всяко тримесечие сред инвеститори и анализатори от цял свят, абонирани за услугите й.
Почти 40 процента от анкетираните са избрали САЩ като "пазар, предлагащ най-добри възможности през идната година", се посочва в изследването, цитирано от ИТАР-ТАСС.
Резултатът е близо два пъти по-висок спрямо отчетения през  октомври 2009 година, когато значителна част от инвеститорите оценяваха САЩ като пазара "с най-голям риск от спад в курса на акциите".
САЩ са най-обещаващият пазар според 39 на сто от анкетираните, следвани от Бразилия (29 на сто), Китай (28 на сто), Индия (27 на сто). Русия е предпочетена от едва 6 на сто от участниците в анкетата. При предишната анкета, която бе проведена през януари, първите две места бяха заети от Китай и Бразилия, припомня ИТАР-ТАСС.
Според 42 на сто от инвеститорите ситуацията в световната икономика се влошава. В началото на годината толкова песимистично бяха настроени два пъти по-малко анализатори.
Най-слаб е оптимизмът на американците - 58 на сто от анкетираните в САЩ вярват, че положението се влошава. Това мнение се споделя от едва 31 на сто от европейците и 35 на сто от азиатците. Европейците, изразяващи най-нисък оптимизъм отчитат перспективите за икономиките на собствените си държави.
Според 40 на сто от тях положението в Европа се влошава.
Кризата с държавните дългове силно разклати позициите на Европейския съюз и над половината от анкетираните посочват, че ЕС предлага "най-лоши възможности за инвестиции". През януари този отговор бе даден от една трета от експертите.
Инвеститорите от всички континенти продължават да гледат с оптимизъм към дългосрочните перспективи на Китай. Според 60 от участниците в допитването през идните 20 години Китай ще измести САЩ като най-голямата икономика в света. Според близо 40 на сто това ще се случи по-рано.



 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg