EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ отменя мита за алуминий

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ отменя мита за алуминий

mail18:08 | 17.09.2020прегледи 1188 коментарикоментари 0


Съединените щати ще отменят митата върху вноса на канадски алуминий до края на годината, съобщи службата на търговския представител на САЩ. Това се случи малко преди Канада да обяви контрамерки в отговор на американските мита.

След консултации с канадското правителство Съединените щати са установили, че търговията с нелегиран, необработен алуминий вероятно ще се нормализира през последните четири месеца на 2020 г. и вносът рязко ще намалее. Канада също се отказва от реципрочни контрамерки.

Правителството на президента Доналд Тръмп първоначално наложи мита върху канадския алуминий и стомана през 2018 г., позовавайки се на опасения за националната сигурност. След това Вашингтон се съгласи да вдигне митата през май 2019 г., за да проправи път за нова търговска сделка между САЩ, Мексико и Канада. После Тръмп отново наложи мита върху канадския алуминий през август и обвини Канада, че е нарушила обещанието си да не "залива" американския пазар. Канада веднага заплаши, че ще отвърне на тези мерки.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg