EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ не отслабва умишлено долара

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ не отслабва умишлено долара

mail12:30 | 11.11.2010прегледи 569 коментарикоментари 0


САЩ никога не биха отслабили умишлено валутата си, за да стимулират растежа на икономиката си, заяви днес министърът на финансите на САЩ Тимъти Гайтнър, опитвайки се да намали напрежението на фона на усилията на Г-20 да сближи позициите по валутния въпрос, предаде Reuters.
"САЩ никога няма да го направят", посочи Гайтнър в интервю за телевизия CNBC в отговор на твърдението на бившия управител на Управлението за федерален резерв (централната банка на САЩ) Алън Грийнспън, че Вашингтон води политика на отслабване на долара.
Световните лидери са се събрали в Сеул днес за двудневна среща с надежда за напредък по въпросите за икономическото сътрудничество, но продължителните ожесточени дебати, изглежда, доста накърниха единството на Г-20, зародило се след световната криза преди две години, отбелязва Reuters.
Гайтнър посочи още, че Китай няма да може да продължи да устоява на натиска на пазара върху юана без Пекин да бъде изправен пред висока инфлация и повишаване на цените на активите.
Гайтнър добави пред CNBC, че според него има напредък по въпроса за китайската валута и властите в Пекин смятат, че е важно да оставят да продължи процесът на поскъпване на юана.


Тагове: валута, юан, долар
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 900