EUR 1.9558
USD 1.8118
CHF 1.9990
GBP 2.2736
CNY 2.5044
you tube
mobile version

САЩ наложи нови санкции на Северна Корея

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ наложи нови санкции на Северна Корея

mail17:32 | 18.03.2016прегледи 904 коментарикоментари 0


Съединените щати наложиха нови санкции на Северна Корея с изпълнителна заповед на президента Барак Обама, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на изявление на Белия дом.

Наказателните мерки са предприети в отговор на опита с ядрено устройство, извършен от КНДР на 6 януари, и изстрелването на балистична ракета от изолираната комунистическа страна на 7 февруари.

Санкциите "са в унисон с нашия отдавнашен ангажимент да оказваме траен натиск севернокорейския режим", казва в изявлението говорителят на Белия Дом Джош Ърнест, цитиран от Ройтерс. Той подчертава, че "САЩ и световната общност няма да приемат незаконните ядрени и балистични дейности на Северна Корея и ще продължат (я) да карат да плаща цена, докато не започне да изпълнява международните си задължения".

В съответствие с новите санкции Съединените щати замразиха имущество и капиталовложения на режима в КНДР и управляващата Корейска трудова партия под тяхна юрисдикция, посочва ТАСС. САЩ освен това въведоха забрана за сключване на определени сделки от Северна Корея.

Същевременно, САЩ проведоха изпитания на своята най-съвременна термоядрена бойна глава В-88, предаде ТАСС, позовавайки се на данни от прес-службата на националното управление по ядрена сигурност към министерството на енергетиката на САЩ.

Бойните глави В-88 се поставят на ракети „Тридент“ с морско базиране. В рамките на изпитанието е бил проведен пуск на ракета, снабдена с ядрена бойна глава, която не е съдържала в себе си ядрен заряд. Пускът е бил осъществен от американската атомна подводница „Кентъки“ на полигон близо до Хаваите.

Били са събрани сведения за динамиката на полета на ракетата. Бойната глава е паднала в югозападната част на Тихия океан.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg