EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ запълват резерва си от петрол

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ запълват резерва си от петрол

mail07:30 | 21.03.2024прегледи 408 коментарикоментари 0


Запасите от петрол в Стратегическия петролен резерв на САЩ в края на годината ще достигнат до или ще надхвърлят равнището, което са имали преди мащабните освобождавания на резерви преди две години, които бяха на фона на едни от най-високите цени на суровината. Това обяви американската министърка на енергетиката Дженифър Гранхолм, цитирана от Ройтерс. 

Запасите ще достигнат тези равнища частично заради отмяната на договорените от Конгреса продажби за около 140 милиона барела, каза тя. Понастоящем в резерва има около 362 милиона барела, което е спад спрямо 638 милиона барела преди три години.

Други договорени от Конгреса продажби също могат да бъдат анулирани, добави Гранхолм.

Попълването на Стратегическия петролен резерв е приоритет на Конгреса и "това е разговор, който ще водим с тях", уточни министърката.

Завършването на поддръжката в едно от хранилищата ще позволи на САЩ да купуват повече петрол, каза Гранхолм на енергийна конференция ( CERAWeek ) в Хюстън. 

Енергийни експерти проучват скока на цените на петрола в САЩ и влиянието върху обратното изкупуване, заяви министърката.

Енергийното министерство се стреми да изкупи обратно петрола на цена под 79 долара на барел.

Тя заяви също, че паузата за издаване на разрешителни за втечнен природен газ, наложена от администрацията на президента Байдън, "ще е далеч зад нас по същото време идната година". Паузата е временна и е наложена само с цел проучване, коментира Гранхолм

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg