EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ запази "ААА"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ запази "ААА"

mail13:10 | 03.08.2011прегледи 289 коментарикоментари 0


Трите водещи рейтингова агенции дадоха една и съща оценка за държавния дълг на САЩ - "ААА" - или възможно най-високата, но определиха различни перспективи за развитието на американската икономика, информира AFP, след като снощи Конгресът
окончателно прие плана за вдигане на тавана на федералния дълг на САЩ.
Standard&Poor's, сочена за най-влиятелната рейтингова агенция на държави, оправи най-суровото предупреждение. Тя понижи на 18 април перспективата на оценката си "ААА" за САЩ от стабилна към отрицателна заради липсата на надежден план за намаляване на бюджетния дефицит. Тогава тя посочи, че има вероятност "поне едно към три" за понижаване на оценката през идните две години. Tри месеца по-късно дебатът по бюджета бе забуксувал и вероятността САЩ да изгубят тройното си през следващите три месеца стана "едно към две".
Moody's, доайенът в сектора, понижи перспективата за САЩ до "негативна" при оценка "Aaa". На 13 юли тя обяви, че започва анализ на тази оценка с цел да запази перспективата "стабилна", настоявайки за "надеждно и трайно споразумение" за намаляване на дефицита. Тя коментира строго и "бюджетната дисциплина", предполагаща рейтинг "Aaa", и "потенциала за растеж" на американската икономика.
Fitch дава "стабилна" перспектива с оценка "AAA" на САЩ. Периодът за преразглеждане на рейтинга започна на 8 юни и трябва да приключи до края на август. Вчера Fitch заяви, че засега бюджетното състояние на страната все още оправдава тройното А. Тя приветства "първата важна стъпка", защото според нея "има политически възможности и воля най-сетне да бъдат взети правилни мерки".
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg