EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

САЩ емитират $3 трлн.

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ емитират $3 трлн.

mail10:06 | 07.05.2020прегледи 3818 коментарикоментари 0


Министерството на финансите на САЩ обяви, че ще емитира през периода април-юни облигации за рекордните близо $3 трлн. Парите ще бъдат използвани основно за рестартиране на американската икономика, която бе парализирана от кризата, предизвикана от пандемията от новия коронавирус, предадоха световните агенции и БТА.

Министерството на финансите на САЩ ще емитира облигации за $2,999 трлн. през второто тримесечие на годината. Това не само е рекордна сума за такъв период, но и надвишава чувствително дълга, пласиран обичайно на пазарите за цяла година.

През третото тримесечие, юли-септември, министерството на финансите на САЩ планира да емитира облигации за $677 млрд.

За сравнение през миналата финансова година, която завърши на 30 септември, то пласира дълг за $1,280 трлн., отбелязва Франс прес.

В пика на световната финансова криза, в периода юли-септември 2008 г. министерството на финансите на САЩ емитира облигации за $530 млрд., припомня Асошиейтед прес.

Държавният дълг на САЩ нараства и вече възлиза на близо $25 трлн., отбелязва ДПА.

Президентът Доналд Тръмп омаловажава големите заеми, теглени от неговата администрация, като отбелязва, че лихвите са на исторически минимум, което означава, че кредитирането е сравнително евтино. Тръмп предлага идеи от типа да бъдат взимани заеми, за да бъдат харчени пари за инфраструктура.


Тагове: САЩ, облигации
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg