EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ взе твърди решения, Европа - не

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ взе твърди решения, Европа - не

mail09:00 | 02.08.2010прегледи 799 коментарикоментари 0


Вашингтон заяви, че не достатъчно категоричните европейските политики са виновни отчасти за бавното възстановяване на Съединените щати от дълбоката рецесия през последните две години, предаде ДПА.
Данни на американското правителство показаха, че ритъмът на растеж на САЩ се е забавил подчертано от 3,7% през първата четвърт на годината до 2,4% през втората четвърт.
"Няма съмнение, че се сблъскахме с насрещни ветрове", заяви говорителят на Белия дом Робърт Гибс, като той подчерта, че проблемите в Гърция през пролетта, беше голяма част от “насрещния вятър".
"Съединените щати взеха някои твърди решения за стабилизиране на нашата финансова система и за да дадем тласък на икономическото възстановяване. Европа не направи, честно казано, толкова много. И това без съмнение възпрепятства нашия растеж, както и световния растеж", подчерта говорителят на Белия дом.
Представител на Европейската комисия, цитиран от Reuters, отказа конкретен коментар на думите на Гибс, като заяви, че "сравняването на европейската и американската икономика е доста трудно, като се има предвид различната хронология и ефекти на кризата".


Тагове: САЩ, ЕК, решения, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg