EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: Банките издържаха стрес-теста

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: Банките издържаха стрес-теста

mail11:23 | 29.06.2017прегледи 1562 коментарикоментари 0


Всичките най-големи американски банки, в т.ч. Bank of America, Citigroup, J.P. Morgan Chase, Wells Fargo, Morgan Stanley и Goldman Sachs, са преминали успешно последния годишен стрес тест на Федералния резерв.

В сряда късно вечерта Фед обяви, че за пръв път от 2011-а година насам, всичките 33 водещи банкови институции в САЩ с изключение единствено на Capital One Financial, са преминали успешно ежегодния стрес тест. Това представлява повратна точка за големите финансови институции в страната на които бяха наложени доста затегнати регулаторни изисквания след глобалната финансова криза през 2008-а и 2009-а година.

В резултат на последния успешен стрес тест, Федералният резерв даде зелена светлина на банките да започната да увеличават раздавания от тях дивидент и да осъществяват обратно изкупуване на техни акции. Фед преценява, че техните финансови фундаменти са достатъчно силни, за да издържат нови трусове на финансовите пазари и нова икономическа криза.

Решението на Фед доведе до солиден ръст на акциите на американските банки и до добро повишение на основните фондови индекси на "Уолстрийт".

Европейският банков сектор също реагира позитивно на новината, че най-големите банки в САЩ ще могат отново да повишават раздавания дивидент и да осъществяват обратно изкупуване на техния акции, като общият европейски банков индекс нараства с 1,5% в началото на днешната търговия.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg