EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: 7,4% безработица

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: 7,4% безработица

mail17:00 | 08.08.2013прегледи 509 коментарикоментари 0


Компаниите в САЩ са създали 162 000 работни места през юли, което е най-бавният темп на увеличаване на заетостта от март 2013 година, предаде АР. Растежът обаче е достатъчен, за да понижи безработицата до 7,4%, което е най-ниското равнище от декември 2008 година. През юни безработицата бе на ниво 7,6%, припомня министерството на труда. През предишните два месеци са били създадени по-малко
работни места спрямо предварителните оценки. Американците са работили по-малко часове и са получили по-малко пари. Данните сочат, че слабият икономически растеж може би кара компаниите да се отнасят предпазливо към наемането на служители, отбелязва АР.

Данните за трудовия пазар в САЩ сочат, че американската икономика продължава да се възстановява от най-тежкия срив от едно поколение. Това заяви председателят на Съвета на икономическите съветници на Белия дом Алън Крюгер, цитиран от АР. Остава обаче да бъде свършена още работа, призна Крюгер. Според експерта мерките за ускоряване на създаването на работни места и увеличаване на средната класа са крайно важни за възстановяване от рецесията.
Снимка: Архив


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg