EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ - лек спад в промишлеността

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ - лек спад в промишлеността

mail16:45 | 20.11.2012прегледи 384 коментарикоментари 0


Промишленото производство в САЩ се е свило с 0,4% през октомври заради резкия спад на произвежданите машини и оборудване, отразяващ по-предпазливите перспективи за бизнеса, предаде Асошиейтед прес.
Управлението за федерален резерв (УФР) посочи, че спадът е регистриран след увеличението от 0,2 % през септември. С изключение на ефекта от урагана Санди, производството в американските предприятия, мини и комуналните услуги щеше да нарасне с около 0,6%.
Производството в заводите - най-големият дял от промишленото производство, е намаляло с 0,9%. Ако не беше ураганът, то щеше да остане без промяна спрямо предходния месец. В машиностроенето спадът е с цели 1,9%, докато при производството на електрическо оборудване, минната промишленост, приборостроенето и производството на резервни части понижението е с 1,4%. Заводското производство в САЩ отслабва от пролетта, отчасти защото компаниите са намалили покупките на оборудване и машини. Мнозина се безпокоят от увеличението на данъците и съкращаванетона държавните разходи, които трябва да влязат в сила през януари, ако Конгресът на САЩ не постигне споразумение за бюджета.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg