EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ - 2% икономически ръст за Q3

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ - 2% икономически ръст за Q3

mail10:30 | 30.10.2012прегледи 461 коментарикоментари 0


Икономическият растеж на Съединените щати е ускорил темпа си до 2 процента през третото тримесечие, но все още остава недостатъчно силен, за да позволи съществен спад на безработицата, показват предварителни данни, цитирани от Франс прес. От юли до септември брутният вътрешен продукт (БВП) на страната се е увеличил с 2 процента с годишно натрупване спрямо второто тримесечие, когато нарасна с 1,3 на сто, съобщи министерството на търговията. Увеличението на БВП, обявено от министерството, е леко-по-високо от прогнозата на анализаторите (1,9 процента).Десет дни преди президентските избори, в които президентът демократ Барак Обама ще се изправи срещу републиканеца Мит Ромни, официалните данни за растежа са възстановили равнището от първото тримесечие, но остават под необходимия минимум (2,3 до 2,5 на сто според централната банка), за да може да спадне безработицата.
Безработицата в САЩ е била 7,8 на сто през септември - колкото и при идването на Обама в Белия дом през януари 2009 година. Основен залог на тези избори е състоянието на националната икономика.
Според министерството на търговията икономическият растеж през третото тримесечие е бил подкрепен от потреблението на домакинствата, държавните разходи, главно в сферата на отбраната, и жилищните инвестиции.Спирачка за растежа са били външната търговия, частните инвестиции, извън жилищните, и спада на селскостопанските резерви заради сушата в страната в средата на юни, най-вече в централните равнини.
 


Тагове: САЩ, ръст
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4159