EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ & Япония -водещи пазари до края на 2014

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ & Япония -водещи пазари до края на 2014

mail17:30 | 29.10.2014прегледи 2000 коментарикоментари 0


В прогнозата си за развитието на световните капиталови пазари през последните месеци на 2014 г. анализаторският екип на Schroders посочва САЩ като най-предпочитания пазар, въпреки че възможностите за растеж, които предоставя световната икономика, остават под въпрос. Експертите вярват, че възстановяването на американската икономика ще продължи и запазват позитивизма си към американските акции. Оценката им за Япония също остава положителна на база на ръста на печалбите и очакваната пенсионна реформа в страната. Обезценяването на йената спрямо долара пък може да се окаже фактор за по-доброто представяне на пазара до края на годината.
Според британският асет мениджър глобалната икономика ще продължи в правилната посока на скромно възстановяване през 2014 г. и 2015 г., но парньорите на Карол Капитал Мениджмънт са понижили очакванията си за растежа на световната икономика през тази година от 2,8% до 2,6%, което отразява някои базови ефекти от по-слабото развитие през първата половина на годината.
Въпреки съмненията на инвеститорите за възстановяването на световната икономика в последните месеци, акциите остават предпочитаният клас активи за финансовите анализатори на Schroders. Очакванията на управляващото дружество са за потенциален ръст на печалбите на компаниите в следствие на възстановяването на световната икономика, което съответно да даде и позитивно отржение върху финансовите им резултати. За европейските и азиатските акции британците запазват неутрална позиция. На европейския пазар силно влияние оказва и прогнозата за ниска инфлация, в съчетание с очакваните парични стимули от Европейската централна банка.
Картината на световната икономика е неравнозначна, посочват анализаторите на Schroders. Възстановяването в Еврозоната и Япония е колебливо, докато ситуацията в Китай остава умерена. Единствено САЩ успява да навакса слабостите от началото на годината през второто и третото тримесечие. Силният долар е естествено последствие от различията в бизнес цикъла в регионите по света.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg