EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

САЩ: $19 млрд. за справяне с бедствия

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: $19 млрд. за справяне с бедствия

mail14:05 | 07.06.2019прегледи 810 коментарикоментари 0


Американският Конгрес одобри проектозакона за отпускане на 19,1 милиарда долара спешно финансиране на усилията за възстановяване на пострадали от природни бедствия райони, предадоха световните агенции. Проектът на закона е отправен за подпис от Доналд Тръмп.
Окончателното приемане стана в Камарата на представителите, която го одобри със 354 гласа "за" и 58 гласа "против" след като месеци наред депутатите и Тръмп спориха по него. Сенатът го одобри миналия месец. Тръмп каза също, че го подкрепя.
Средствата, предвидени в проекта на закона, са предназначени за хора, засегнати от пожари, наводнения или урагани, по-специално в Калифорния и в Пуерто Рико. Средствата ще бъдат използвани за развитие на инфраструктурата, за подпомагане на селските райони и за намаляване на въздействието от тези природни бедствия в щати като Калифорния, Флорида, Северна Каролина, Южна Каролина, Айова, Тексас и Пуерто Рико. Три милиарда долара са предназначени за фермери, изгубили продукцията си заради природните бедствия.
Законът беше прокаран от депутати от щатите Флорида и Джорджия, които бяха недоволни от закъненията в оказване на помощ на фермерите, градчетата и военните бази, пострадали от урагани през 2017 г. След наводненията в Айова и Небраска миналата пролет още парламентаристи се обявиха в подкрепа на проекта на закона. И докато той беше дебатиран в Конгреса, още бедствия връхлетяха страната, като пороите в Арканзас, Айова и Мисури, торнадо в Охайо и пожарите в Калифорния са само някои от примерите за това.
Въпреки отпуснатите няколко милиарда долара федерални средства, Пуерто Рико пък все още не може да се възстанови от преминаването на два урагана през 2017 г., отнели живота на 3000 души и повредили сериозно инфраструктурата му.


Тагове: САЩ, бедствия
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4147