EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

САЩ: $ 587 млрд. бюджетен дефицит

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

САЩ: $ 587 млрд. бюджетен дефицит

mail13:12 | 17.10.2016прегледи 1938 коментарикоментари 0


Бюджетният дефицит на САЩ през току-що завършилата минала фискална година е бил 587 милиарда долара, предаде Асошиейтед прес, като се позова на статистика на министерството на финансите.
Агенцията посочва, че това е чувствително увеличение от 34 процента след значителното подобряване на положението след рекордните дефицити през първите години от управлението на президента Барак Обама. Въпреки че тези данни са отрезвяващи, те не изглеждат толкова лоши, за да накарат изпадналия в политическа парализа Вашингтон да предприеме мерки за ограничаване на държавните разходи, отбелязва АП.
Правителството на САЩ взема на заем 15 цента от всеки долар, който харчи. Държавните разходи са се увеличили с близо 5 на сто през фискалната 2016 г. до 3,9 трилиона долара, докато приходите в хазната са останали непроменени на равнище от 3,3 трилиона долара.
Необузданият бюджетен дефицит и нарастващите дългове на САЩ до голяма степен са пренебрегвани в кампанията за президентските избори следващия месец и на двамата водещи кандидати, демократката Хилари Клинтън и републиканеца Доналд Тръмп. Икономисти коментираха, че никой от претендентите няма реален план за решаване на тези проблеми.


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg