EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Саудитска Арабия иска пряка въздушна линия с България

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саудитска Арабия иска пряка въздушна линия с България

mail12:40 | 21.02.2011прегледи 1248 коментарикоментари 0


Желанието за откриване на пряка въздушна линия между Саудитска Арабия и България бе един от акцентите в изказването на генералния секретар на Съвета на саудитските бизнес камари Фахад бин Салех ас Султан на срещата му с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, водената от него официална делегация и бизнес делегацията на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.
Двете страни се споразумяха да проучат възможностите за изграждането в България на хотел от веригата "Four Seasons" ("Четири сезона").

Трайков е на посещение в Рияд за участие в Международния енергиен форум, който ще отбележи 20-годишния диалог между страните производителки и страните потребителки на петрол.
Българският министър запозна домакините си с условията за инвестиции в нашата страна, както и с възможностите й да изнася качествена продукция в областта на фармацевтичната промишленост, електротехниката, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, селското стопанство и други.
Той акцентира и върху желанието и готовността на България да разширява и задълбочава търговско-икономическите отношения със Саудитска Арабия. Конкретна проява в тази посока бе подписаното в присъствието на министър Трайков споразумение за сътрудничество между Съвета на саудитските бизнес камари и БТПП.
Предстои създаването на саудитско-български бизнес съвет, който трябва да активизира допълнително икономическите връзки между двете държави.
При посещението си в Рияд вчера Трайков се срещна с принц Ал Уалид бин Талял бин Абдул Азиз Ал Сауд - един от най-богатите и влиятелни хора в света, член на саудитското кралско семейство. Двамата обсъдиха икономическата ситуация в света, развитието на енергийния пазар и потенциала на България като инвестиционна и туристическа дестинация. В програмата на министър Трайков са предвидении и срещи с министъра на петрола и минералните ресурси на Саудитска Арабия Али ибн Ибрахим ал Нуейми и министъра на търговията и промишлеността Абдула ибн Зейнал Али Реза.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4073