EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саудитска Арабия: До $100 за барел петрол!

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саудитска Арабия: До $100 за барел петрол!

mail15:45 | 19.09.2012прегледи 596 коментарикоментари 0


Саудитска Арабия увеличава доставките на петрол на световния пазар, за да понижи цената на барел "черно злато" до 100 долара, съобщава днес британският вестник Financial Times, цитиран от ИТАР-ТАСС.
Рияд е предложил на постоянните си клиенти в САЩ, Европа и Азия допълнителни обеми петрол, като увеличението на доставките ще продължи до края на годината, отбелязва изданието. Според вестника предприетата стъпка "е отражение на безпокойството на Саудитска Арабия за възможните последици от високите цени на
петрола за световната икономика"."Сегашните цени на петрола са завишени," посочва пред изданието официален представител на страна от Залива. "Бихме желали да видим връщане на цените на барел петрол на равнището от 100 долара," допълва той.
Миналия месец Саудитска Арабия произвеждаше 9,9 милиона барела петрол дневно, а сега е увеличила добива до 10 милиона барела, отбелязва в. FT.
Водим консултации с клиентите си за нуждите им от петрол и им съобщихме, че сме готови да увеличим доставяните обеми, посочва официален саудитски представител пред изданието. От средата на юни петролът е поскъпнал с 33%. Според независимите експерти, това от части се дължи на въведеното от САЩ и ЕС ембарго за внос на ирански петрол. По-рано Техеран поиска от Саудитска Арабия да се въздържа от увеличаване на добива на петрол при действието на тези санкции.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4160