EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сателитно отглеждане на английски лозя

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сателитно отглеждане на английски лозя

mail17:12 | 04.11.2009прегледи 1193 коментарикоментари 0


Голям брой английски лозари ще се възползват от възможността за сателитни изображения на техните насаждения, за да подпомогнат развитието на реколтата, съобщава BBC.
Сателитите измерват отражението на площите с лозя в различни цветове чрез инфрачервена система.
Системата Oenoview за първи път бе използвана във Франция през миналата година, като тя анализира изображенията, за да се определи плътността на лозовите листа, съдържанието на вода в почвата и размера на гроздовете.
Английската търговската група от производителите на вино заяви, че системата ще бъде на разположение още от 2011.
Oenoview е разработена от Института Cooperatif du Vin във Франция, заедно с Infoterra, дъщерно дружество на космическата фирма EADS Astrium.
Системата се основава на отражателната способност в различни дължини на вълните, което може да даде информация както за листата на лозята, така и за почвата, в която те се отглеждат.
Количеството на зеленина е свързано с качеството на гроздето, тъй като това е индиректна показател за съдържанието на захара и танин в тях.
Данните от сателита са под формата на пиксели, които в действителност отговорят на около четири броя лозя. Софтуерът представя всеки пиксел с цвят и го кодира като индекс “зона от листа”.
Различните цветове показват кога гроздето е готово за прибиране и кога му трябва още време.
Но когато на картата има точно определени цветове като червени или сини зони, програмата помага на собственика да се погрижи за определените зони така, че да произведе висококачествено вино.
Юлия Трустрам, английски производител на вино, заявява: "Иновациите са в основата на английската винарската промишленост и собствениците на лозя имат желание да се използват технологии, които допълват техните умения.”


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4215