EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сателитна навигация на летище София

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сателитна навигация на летище София

mail06:30 | 04.05.2016прегледи 936 коментарикоментари 0


ДП РВД въведе процедури за долитане,подход и отлитане със сателитна навигация на полетите на летище София от  28 април. Целта е да се оптимизира управлението на въздушното пространство в съответствие с изискванията на Международната организация за гражданска авиация(ICAO). Чрез въвеждането на новите процедури ще може по - гъвкаво да се определят траекториите на полетите и извеждането на самолетите извън гъсто населените територии.

Сателитната навигация дава възможност за създаване на еднопосочни трасета за отлитащите и долитащите самолети и намалява конфликтните точки. Това ще повиши капацитета на въздушното пространство на летище София и ще намали шумовото въздействие, разход на гориво и вредни емисии.

Плановете на ДП РВД предвиждат въвеждане на тези процедури за всички български граждански летища за обществено ползване до края на 2016 година, което ще нареди България сред водещите държави в Европа, като Германия и Франция.

Проектът беше постигнат благодарение на участието на ДП РВД в работните групи на EUROCONTROLи проектите SHERPA и NASCIO, с подкрепата на партньори от Европейската комисия, Европейската агенция за сателитна навигация, EUROCONTROL, ESSP, PILDO LABS и ГД ГВА.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg