EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саркози спасява срещата на Г-20

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саркози спасява срещата на Г-20

mail14:00 | 02.11.2011прегледи 437 коментарикоментари 0


Френският президент Никола Саркози ще има днес извънредни разговори с европейски лидери като последен опит да спаси предстоящата среща на върха на Г-20 след шокиращото решение на гръцкия премиер да подложи на народен вот спасителния план, информира AP. Тазгодишната среща на върха на Г-20 ще премине под слънчевите лъчи на Френската ривиера, а домакинът - Никола Саркози, чиято страна тази година председателства групата на 20-те най-развити и развиващи се страни - ще бъде с отслабени позиции, опитвайки се да убеди колегите си от САЩ, Китай, Бразилия и други страни, че Европа не е изгубила способността си да се справи с двугодишната криза на суверенните дългове, отбелязва AP.
Тази вечер френският президент ще се срещне с германския канцлер Ангела Меркел и високопоставени представители на ЕС, както и с управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард, преди вечерята си с китайския президент Ху Цзинтао. След това европейците ще имат друга среща - този път с гръцкия премиер Георгиос Папандреу. Тема на разговори и на двете срещи ще бъде изненадващото решение на Атина да свика референдум за втория спасителен план за Гърция. Това се случва в навечерието на срещата на върха на Г-20 в четвъртък и петък в Кан. Гърция не е част от Г-20, отбелязва AP. Гръцкият премиер Георгиос Папандреу обаче бе поканен от Франция за участие в срещата на Г-20.
Същевременно стана ясно, че новият президент на Европейската централна банка Марио Драги няма да присъства на днешната извънредна среща в Кан, предаде DPA. Присъствието на Драги, който едва вчера пое поста, е необходимо във Франкфурт, където се подготвя утрешното заседание управителния съвет на ЕЦБ, посочи говорител на институцията. На извънредната среща в Кан ЕЦБ ще бъде представена на директорско равнище, допълни говорителят.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Трейлър на руския игрален "ВЫЗОВ", заснет в Космоса

13:39 | 03-09-23 | 4187