EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Саркози: Компромиси за защита на еврото

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Саркози: Компромиси за защита на еврото

mail14:00 | 16.06.2011прегледи 526 коментарикоментари 0


Френският президент Никола Саркози призова днес европейските страни да демонстрират дух на отговорност и усет за необходимите компромиси, за да защитят еврото, застрашено от гръцката криза с дълга, предаде АФП.
Саркози заяви това в реч в Париж пред световен форум на земеделски производители. През изминалите седмици се разгърна обществен дебат за формите, но не и за принципа, на подкрепа за Гърция. Този дебат не е незаконен и аз разбирам, че всяка от нашите държави, всяка от нашите институции, иска да представи своята гледна точка, добави Саркози.
Това, от което ние имаме най-много нужда днес, е единство. Трябва да излезем от националните спорове, за да открием отново усещането за нашата обща съдба, това е задължение на всички нас да направим всичко, за да запазим стабилността на еврозоната, защото без стабилност, няма възможен растеж за всеки от нас, изтъкна Саркози. Министрите на финансите от еврозоната и от ЕС не успяха да се споразумеят във вторник вечерта за нов план за финансова помощ за Гърция.
Саркози трябва да се срещне в петък с германския канцлер Ангела Меркел в Берлин, за да се опита да постигне сближаване на позициите на Франция и Германия по този въпрос преди заседанието на Европейския съвет в Брюксел следващата седмица.

 

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1048