EUR 1.9558
USD 1.7957
CHF 2.0346
GBP 2.2899
CNY 2.4953
you tube
mobile version

С.Арабия: Данък за е-цигари

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С.Арабия: Данък за е-цигари

mail16:06 | 21.05.2019прегледи 1248 коментарикоментари 0


Саудитска Арабия въведе специален данък за електронните цигари и подсладените напитки, разширявайки обхвата на подобни налози, които наложи през 2017 г. с надежда на намали бюджетния дефицит, причинен от ниските цени на петрола, предаде Ройтерс. 
За електронните цигари и продуктите, използвани за тях, се налага ставка от 100 процента, а за подсладените напитки - 50 процента, обявиха саудитските власти.
Саудитска Арабия, най-голямата арабска икономика, вече има данък от 100 процента за обикновените цигари и тютюневи продукти, 100-процентов данък върху енергийните напитки и 50-процентов за газираните напитки. 
Решението за новите ставки е взето на 15 май и влиза в сила от днес, след като бе публикувано в официалния вестник на кралството. 
Данъците влизат в категорията специфични данъци, въвеждани за продукти, които се смятат за опасни за общественото здраве. 
Саудитска Арабия, която е най-големият световен износител на петрол, въведе ДДС от 5 процента през януари 2018 г. с цел да вдигне непетролните приходи на хазната, след като сривът в цените на черното злато от средата на 2014 г. нанесе удар на финансите й. 
Международният валутен фонд оцени миналата седмица, че въвеждането на ДДС е било успешно, но правителството трябва да обмисли и вдигане на ставката на данъка, която е ниска по световните стандарти. 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg