EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Санкция за 24 китайски фирми

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санкция за 24 китайски фирми

mail19:15 | 26.05.2020прегледи 510 коментарикоментари 0


Министерството на търговията на Съединените щати наложи санкции на 24 китайски правителствени и търговски организации заради "извършване на дейности, противоречащи на интересите на националната сигурност или външната политика" на САЩ.

Компаниите, обвинени във връзки с оръжия за масово унищожение и военни действия, включват такива, базирани в континентален Китай, както и в Хонконг и на Каймановите острови.

"Новото попълнение на списъка с компании демонстрира нашият ангажимент за предотвратяване на използването на американски стоки и технологии в дейности, които подкопават нашите интереси,“ заяви министърът на търговията Уилбър Рос.

Министерството на търговията също така добави девет китайски дружества към своя "черен списък" с юридически лица, твърдейки, че те са "съучастници" в злоупотребите с човешки права срещу мюсюлманските малцинства в Синдзян.

Този ход идва на фона на нарастващото напрежение между Вашингтон и Пекин заради коронавируса, както и във връзка с предложения от Китай закон за националната сигурност в Хонконг.


Тагове: Китай, САЩ
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg