EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Санкционират Унгария заради дефицита

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санкционират Унгария заради дефицита

mail16:40 | 11.01.2012прегледи 327 коментарикоментари 0


ЕК подсили днес заплахите си да предприеме законови действия срещу Унгария заради новите й закони, които може да се окажат незаконни според Комисията, и заради бюджетния дефицит на страната, предаде AP.
EK предложи днес да санкционира Унгария за бюджетния й дефицит, който според нея е прекалено голям, като същевременно похвали мерките взети от Белгия, Кипър, Малта и Полша за бързото коригиране на бюджетите им, предаде AFP. Комисията посочи днес, че Унгария не е предприела ефективни действия за ограничаване на дефицита до поносими равнища, подпълни AP. Еврокомисарят по икономическите и валутни въпроси Оли Рен заяви, че Унгария е останала в рамките на целевия дефицит от 3 % от брутния вътрешен продукт за миналата година благодарение на еднократни мерки и очаква същото да се случи тази година.

Междувременно EK отложи за идната седмица решението си дали да порицае Унгария за реформите, определяни като неправомерни, предупреждавайки, че "остава готова да използва изцяло прерогативите си", предаде DPA. "Опасенията ни остават много сериозни," посочи говорителката на ЕК Пиа Аренкилде. "Много се надяваме Унгария сама да се задейства за решаване на проблемите, така че да не ни се налага да минем през сложната, дълга и наистина трудна процедура за нарушения," добави тя. ЕС непрекъснато увеличава натиска върху Будапеща заради реформите в страната, особено заради новия закон, който се предполага, че може да засегне независимостта на унгарската централна банка и така за се наруши европейското законодателство.
Остават и безпокойството, свързано със задължителното ранно пенсиониране на съдии и прокурори, както и за независимостта на унгарската служба за защита на данните, отбеляза Аренкилде. В момента Комисията прави оценка на новите закони на Унгария, като процесът е в последната си фаза и трябва да приключи през идните дни, уточни Аренкилде. Европейската комисия ще обсъди тогава следващите стъпки, свързани с Унгария, на седмичното си заседание на 17 януари,
добави тя.
 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg