EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Санкциите срещу Русия - подем на руската икономика

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санкциите срещу Русия - подем на руската икономика

mail15:30 | 22.10.2018прегледи 478 коментарикоментари 0


Антируските санкции доведоха до „неочакван подем“ на руската икономика, пише американското авторитетно издание The Wall Street Journal.
Следва да се отбележи, че ограничителните мерки, наложени от Съединените щати, предизвикаха покачване на цените на петрола и по-слаба рубла, които заедно, само засилиха руската икономика.
Според публикацията санкциите на Вашингтон срещу Техеран са довели до увеличение на цените на петрола с 14% от средата на август, което позволява на износителите на "черно злато" от Русия да увеличат значително приходите си. По-специално вестникът подчертава, че котировките на руските петролни компании Роснефт и Лукойл през 2018 г. са се увеличили съответно с 56 и 39%.
Рублата, от своя страна, се е понижила с 15% от април, а ниската цена на валутата означава увеличаване на конкурентоспособността на руските стоки.
"Русия се чувства много по-добре с високите цени на петрола и слабата рубла. От гледна точка на бюджета това е двойно положително", се казва в интервю за експерт от инвестиционната компания "Абърдийн Асет Мениджмънт".

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg