EUR 1.9558
USD 1.8036
CHF 1.9846
GBP 2.2826
CNY 2.4956
you tube
mobile version

Санкции срещу Москва - ЕС отлага прилагането им

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Санкции срещу Москва - ЕС отлага прилагането им

mail07:12 | 09.09.2014прегледи 672 коментарикоментари 0


Страните от Европейския съюз приеха новите санкции срещу Русия, но ще изчакат няколко дни с прилагането им, предаде ДПА, цитирайки председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой. Решението е мотивирано от постигнатото в петък примирие между украинското правителство и сепаратистите в Източна Украйна, за които Западът смята, че са подпомагани от Русия.
"Влизането в сила на санкциите чрез публикуването им в Официалния вестник на ЕС ще стане в следващите няколко дни. Това ще осигури време за оценка на прилагането на споразумението за примирие в Украйна и на мирния план", се казва в съобщение, разпространено от кабинета на Ван Ромпой. "В зависимост от ситуацията на място ЕС остава в готовност да преразгледа приетите санкции в цялост или частично", пише още в текста, където се отбелязва, че санкциите целят да насърчат "промяна в действията на Русия за дестабилизиране на Източна Украйна".
Очаква се санкциите на Европейския съюз да бъдат координирани нов кръг санкции срещу Руската федерация от страна на Съединените щати, заяви западен дипломат, цитиран от Асошиейтед прес. Американските наказателни мерки са готови, но правителството на президента Барак Обама иска да изчака, за да действа координирано с ЕС, за да действат в единен фронт срещу Русия и да увеличат до максимум ефекта от санкциите.
Обама и някои европейски лидери казаха по-рано, че предвид скептицизма, с който се отнасят към прекратяването на огъня, е наложително новите санкции да бъдат наложени, отбелязва АП. Те все пак направиха уговорката, че наказателните мерки може да бъдат отменени, ако напрежението между Русия и Украйна наистина спадне.

Очаква се новият кръг западни санкции да направи още по-тежки ограниченията над руския енергиен и оръжеен сектор, посочва Асошиейтед прес. Наказателните мерки вероятно ще включват още затягане на забраната за взимане на международни кредити за срок от над 90 дни до 30 дни. Очаква се и още физически лица, включително представители на руското правителство и приближени на президента Владимир Путин, да бъдат добавени в черния списък със замразени активи и забрана за влизане на територията на ЕС и САЩ, допълни цитираният от АП дипломат, който пожелал да запази анонимност./БТА
 


Тагове: ЕС, Русия, санкции
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1205