EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Самолет Airbus 320-200 падна в Тихия океан

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Самолет Airbus 320-200 падна в Тихия океан

mail09:15 | 28.12.2014прегледи 1118 коментарикоментари 0


Изчезналият от радарите самолет на малайзийската авиокомпания АirAsia е паднал в океана, съобщава "Интерфакс", позовавайки се на индонезийски медии. Новината бе потвърдена от началника на пресслужбата на Индонезийската спасителна служба Суприанди Минггу, цитиран от руската агенция Регнум.Според местните журналисти в района на остров Белитунг са намерени отломки от самолета.  До момента е ясно, че в района е имало тежка гръмотевична буря със силна турбуленция. Самолетът, изпълняващ полет QZ8501 от Индонезия в Сингапур, изчезна от екраните на радарите, след като пилотът поиска промяна на курса в 6,17 ч. местно време съобщи по-рано говорител на индонезийското транспортно министерство, цитиран от Ройтерс.

Самолетът е "Еърбъс" 320-200 и в него е имало 155 души пътници и екипаж, каза друг представител на транспортното министерство.
Данните за часа, в който машината е изчезнала от радарите, а също за броя на хората на борда, са противоречиви. Франс прес посочва, че "ЕърЕйша" е нискотарифна малайзийскакомпания, а в самолета са пътували 161 души - 155 пътници и шестима души екипаж. Агенцията се позовава на друг говорител на
транспортното министерство - Дж. А. Барата, който казва, че  връзката със самолета е прекъснала в 7,55 ч. местно време. Асошиейтед прес също се позовава на Хади Мустофа, който съобщил на индонезийската телевизия "Метро Ти Ви", че на борда имало 162-ма души, като екипажът бил седемчленен.
Мустофа е уточнил, че преди контактът със самолета да прекъсне, от него постъпило запитване за необичайно трасе.
Самолетът трябвало да пристигне в Сингапур в 8,30 ч. местно време (00,30 ч. по Гринуич). На сайта си сингапурското летище посочва, че статусът на полета е "закъсняващ".
В изявление "ЕърЕйша" съобщи, че е в ход издирвателна и спасителна операция.
АФП отбелязва, че на борда е имало деца, включително бебе. В самолета е имало 149 индонезийци, трима корейци, сингапурец, британец и малайзиец, посочва Ройтерс.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg