EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Само за 100 млн.евро китайци придобиха Saab

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Само за 100 млн.евро китайци придобиха Saab

mail15:00 | 28.10.2011прегледи 672 коментарикоментари 0


Изпадналият в кризисно положение шведски автомобилостроител Saab бе придобит от китайските групи Pang Da и Zhejiang Youngman Lotus Automobile в сделка за 100 млн. евро (141 млн. д.) и по този начин избегна фалита, предаде ДПА. През последните дни двете китайски компании са преговаряли със Swedish Automobile, собственика на Saab. Сделката трябва да бъде одобрена от регулаторните органи, от акционерите на компанията майка и други страни. Плащанията ще бъдат направени на вноски.
Назначеният съдебен администратор днес потвърди придобиването в писмено изявление до съда и подаде нова молба, искайки съдът да разреши продължаване на производството по преструктуриране на компанията.
През септември Saab получи разрешение за доброволно преструктуриране на бизнеса си, осигуряващо му тримесечен отдих от кредиторите, припомня ДПА. Миналата седмица назначеният съдебен администратор поиска процесът да бъде спрян, позовавайки се на липсата на пари. Според условията на преструктурирането Сааб трябва има достъп до финансиране. Инвестициите от Zhejiang Youngman Lotus и китайския дистрибутор на автомобили Pang Da са ключови за плановете на Saab да
възобнови производството си, което на практика е спряно от април, отбелязва ДПА. Бави се и изплащането на заплатите. Автомобилопроизводителят има около 3500 служители. Компанията претърпя преструктуриране и през 2009 година, когато тогавашният й собственик - американският гигант General Motors - GM обяви, че планира да се освободи от шведската марка.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg