EUR 1.9558
USD 1.8018
CHF 1.9937
GBP 2.2783
CNY 2.4960
you tube
mobile version

Салвини срещу "вноса на роби"

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Салвини срещу "вноса на роби"

mail10:06 | 08.08.2018прегледи 904 коментарикоментари 0


Италианският министър на вътрешните работи Матео Салвини обяви днес война на мафиотските мрежи, организиращи чужденци да работят на черно в Южна Италия, предаде Франс прес.
Шестнайсет чуждестранни земеделски работници загинаха в събота и вчера при пътнотранспортни произшествия в италианската провинция Фоджа в южната област Пулия. Там хиляди африканци, а също и поляци, българи и румънци прекарват лятото в бране на домати под жаркото слънце. Въпреки че почти всички работници пребивават в Италия законно, малцина са онези, които се ползват от изискваните от закона условия на труд и заплащане. Много от тях са принудени да живеят в бидонвили и зависят от посредници, които често са свързани с мафията, отбеляза агенцията.
"Това е проблем с мафията. В провинция Фоджа има мафиотска престъпност, която възнамерявам да изкореня с всички законни средства улица по улица, село по село", заяви Салвини на пресконференция.
През последните месеци пътна полиция е иззела 300 автомобила в региона, най-често лекотоварни автомобили "с български регистрационни номера и без застраховка", заяви Салвини. Той допълни, че само 116 полицаи контролират пътищата в цялата провинция.
По думите му мафиотските организации се възползват от "безконтролната имиграция" и "ако няма хиляди отчаяни хора, които да бъдат експлоатирани, ще им е по-трудно да си въртят бизнеса".
Той изрази увереност, че твърдото му отношение към притока на африкански имигранти ще доведе до резултати. Също така Салвини обяви намерение да предприеме мерки срещу "вноса на роби" от други европейски страни, като изиска повече внимание и контрол от страна на колегите си в България и Румъния.


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg