EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

Сагата с безплатния роуминг продължава

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сагата с безплатния роуминг продължава

mail14:45 | 07.11.2016прегледи 765 коментарикоментари 0


На 26-и септември ЕК публикува проект за акт, който трябва да конкретизира правилата за честно ползване на роуминг услугите от юни 2017 г. Предстои обсъждане и приемане от Европейския съвет. Затова асоциация „Активни потребители“ изпратихме писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията, с призив да защита на благоприятни за потребителя правила в рамките на роуминг политиката за честно ползване.

Какво очакваме да се приеме?

Мобилните оператори трябва да проверяват определени кумулативни индикатори, преди да  могат да прилагат надбавки за роуминг. Ето кои са те:

- доказателство за местожителство или стабилна връзка

- множество обективни индикатори, които ще определят как потребителят решава да използва своята национална мобилна тарифа (напр. незначителен домашен трафик в сравнение с роуминг-трафика). Тези обективни индикатори трябва да бъдат добре дефинирани, така че мобилните доставчици да не ги използват за собствена изгода и да твърдят, че има злоупотребително поведение там, където всъщност няма такова. Обективните индикатори трябва да бъдат честни и разумни, по-ясни и трябва да бъдат наблюдавани в продължение на поне 4 месеца.

Гарантирането, че тези правила за честно ползване са в интерес на потребителя е от изключителна важност. В противен случай, има значителен риск от това мобилните доставчици да злоупотребяват с тях според своите интереси. Освен това, тези правила трябва да се прилагат временно, до установяването на единен телекомуникационен пазар.

 


 
 
 
Още от рубриката
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg