EUR 1.9558
USD 1.8361
CHF 2.0130
GBP 2.2896
CNY 2.5369
you tube
mobile version

Сагата започва: Холдинг Пътища със запор

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Сагата започва: Холдинг Пътища със запор

mail16:46 | 08.10.2010прегледи 4538 коментарикоментари 0


Всички сметки на Холдинг Пътища и на още 4 фирми, в които собственик е бизнесменът Васил Божков, са запорирани от няколко частни съдебни изпълнители, научи DarikFinance.bg. В последните дни банки и други структури, които имат да взимат пари от тези компании, по спешност са се обръщали към частните съдебни изпълнители. Към поне 4 съдебни изпълнители са се обърнали кредитори на бизнесмена и в други негови фирми. Само при двама от съдебните изпълнители изискуемите суми са за над 70 млн. лв.
Причина за запора върху сметките на Холдинг Пътища са задълженията на компанията към Интерлийз ЕАД в размер на около 4 млн. евро. За тази сума има образувано дело за обезпечение. Тя не включва дължимите и неизплатени вноски по взетите машини за пътно строителство, за които от Мостстрой АД съобщават в искането си за обявяване в несъстоятелност от сряда вечерта. Лизингополучател на това оборудване всъщност е Холдингът, а не Мостстрой. Акционери и в двете компании според Търговския регистър са АБВ инженеринг и Евробилдинг 2000 както и персонално акционер е Васил Божков.

Мостстрой АД дължи на Интерлийз АД 1 млн. евро, натрупани от необслужвани вноски по лизинга на пътностроителна техника, научи DarikFinance.bg. В отговор на въпрос на медията заместник-изпълнителният директор на лизинговата компания Атанас Ботев съобщи, че Мостстрой на практика е спряла да внася месечните си вноски от 2009-та година. Компанията е получила толеранс да започне да плаща, какъвто никое дружество не е имало, заради това, че тя е фактор в пътното строителство, стана ясно от думите на Атанас Ботев. Не сме сключвали договора, за да се стигне дотук, но не можем да чакаме 2 години да започнат плащания, обясни той.

 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg