EUR 1.9558
USD 1.8323
CHF 2.0113
GBP 2.2729
CNY 2.5284
you tube
mobile version

С такси-мотоциклет из Брюксел

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

С такси-мотоциклет из Брюксел

mail14:10 | 05.03.2012прегледи 710 коментарикоментари 0


От днес в Брюксел се предлагат таксиметрови услуги с мотоциклети, съобщи медийната група RTL. Предимството при ползването на тази услуга е, че клиентът избягва задръстванията и пристига по най-бързия начин до мястото, към което се е отправил, отбелязва собственикът на фирмата, предоставяща услугата, информира БТА.

Брюксел е четвъртата европейска столица, в която мотоциклетите започват да се използват за таксиметров транспорт, след Париж, Лондон и Мадрид. Очаква се клиентите да не бъдат изненадвани от размера на сметките, тъй като тарифите ще бъдат съобразявани единствено с разстоянието, без да се взима предвид време за престой в автомобилните колони. Затрудненото движение в Брюксел вероятно е поводът, заради който официалните представители прибягват все по-често до използването на моторизиран ескорт. Тази сутрин същата медия съобщава, че полицейските синдикати възнамеряват да изпратят протестно писмо до белгийския министър на вътрешните работи, за да се противопоставят на все по-честото използване на ескорт от страна на премиера Елио ди Рупо. Според синдикатите от началото на годината белгийският министър-председател е използвал такъв ескорт 25 пъти, което се равнява на 581 работни часа и на 1261 часа, прекарани от екипите в състояние на готовност.

Полицейските синдикати уточняват, че в целия си мандат от близо четири години на власт бившият премиер Ив Льотерм е ползвал такъв ескорт едва десетина пъти, неговият предшественик на поста Ги Верхофстат - нито веднъж, а премиерът (1992-1999 г. ) Жан-Люк Деан е ненавиждал практиката трима униформени мотоциклетисти да обграждат автомобила му. В началото на годината белгийските медии съобщиха, че се налага нивото на охрана на Ди Рупо да бъде повишено.
 


 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg

Новите пенсионери през 2023

15:05 | 04-03-24 | 1045